Gromyko Olga - Zawód Wiedźma <-- Dla zwolenników fantasy, pisanych trochę lekką ręką.
Terry Goodkind - Miecz Prawdy <-- chyba już 10-cio ksiąg, dla najwytrwalszych weteranów fantastyki, o dziwo jak na tak opasłe tomiska czyta się całkiem całkiem.
Megu co do Terry Goodkind - Miecz Prawdy to powiem Ci ze czytam ta książkę już 3 raz tzn cały pęk książek i szczerze mówiąc jak zobaczyłem jak oni to nakręcili to prawie się rozpłakałem, żeby tak wspaniała opowieść zniszczyć w taki nie ludzki sposób polecam jak najbardziej wogóle to polecam main kamp - jestem w połowie i muszę powiedzieć ze daje inny rzut okiem na znienawidzonego przez cały świat adiego. warto przeczytać zanim się później wypowiadać...
_________________ W krainie ślepców, jednooki był by królem
Ja lubiłem: Dywizjon 303, Walczyłem pod niebem Polski, Walczyłem pod niebem Francji, Walczyłem pod niebem Anglii ---> wszystko Wacława Króla. I wszystkie książki Grahama Mastertona.
Carlos Ruiz Zafón - Cień wiatru i Gra anioła, bardzo dobre książki Coelho Paulo - Zahir, chyba moja ulubiona książka, chociaż nie lubię tego pisarza, ta powieść mu się udała. No i Tolkien oczywiście...
ja polecam "Orzeł Biały, Gwiazda Czerwona" Normana Daviesa, coś dla lubiących historię
książka omawia bardzo szczegółowo wojnę Polsko - Bolszewicką
dodatkowo jak ktoś lubi takie książki to tego samego autora "Boże Igrzysko" - historia polski opisana naprawdę w fajny, przystępny sposób (coś jak opowiada a nie sztywne wymienianie wydarzeń)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum