Też mam gf 9600 i nie narzekam. (nie miałem problemów jeszcze z żadną grą). Tyle, że to jest chyba poza tym zakresem cenowym. Jeśli chcesz grać głównie w ET i starsze tytuły to polecałbym dowolną [ dostępną dzisiaj na rynku ] nvidię z pasywnym chłodzeniem.
Też mam GeForce 8600GT. Patrząc po 3dmarkach i innych testach nie są to jednak rewelacyjne karty do grania. Radziłbym zainwestować raczej w produkt z innej serii. Ilość pamięci na karcie jest przeceniana. 512 czy 1024 MB nie zrobią dużej różnicy. Ważne jest, żeby nie była to pamięć DDR2 tylko szybsza. Prócz tego trzeba zwrócić uwagę na częstotliwość taktowania GPU i obsługę przeróżnych kwiatków w stylu Pixelshader. A w ET i tak różnicy nie będzie. Większość obliczeń idzie na CPU... Choć można by się pobawić z lepszym użyciem mocy drzemiącej w naszym Gefosie
Ja polecam GeForce 8600 GTS 256MB którego posiadam ) Bezproblemowa karta jak na razie wszystkie gry chodzą dobrze ... I proponuje Ci kupić już lepsza karte za 150zł to kupisz szajs jakiś Uzbieraj kase poczekaj miesiąc lub dwa i kup sobie lepszą )
Dołączenie: 06 Maj 2009, 12:21 Posty: 12
Gadu-Gadu: 0
na tej karcie to chyba w full ma 5 fps a tak serio sam mam radeon 9600pro 9256 i sm2,0 kosztuje teraz 100 złotych ale nie polecam tej karty może radeon x 1950 ? albo gf 7600? jak chcesz sm 4,0 najlepiej gf 8800 staniały w wersji gtx i gts
_________________ Jezu, zlituj się nad moimi wrogami (allies) bo ja z pewnością tego nie zrobię Gen.Patton USArmy (paradoks :!)
Dołączenie: 14 Maj 2010, 21:35 Posty: 97
Gadu-Gadu: 0
nie ilość ramu się liczy w grafice To drugorzędna wartość
Jak chodzi o pamięc, to już prędzej jej prędkość I szyna tej pamięci (szerokość magistrali którą komunikuje się z GPU) 128 raczej między krzaki.
Jest dużo benchmarków, które uwzględniają cene , bo pewnie to jeden z ważniejszych parametrów Posortuj po econo, i szukaj twojej. też polecam NVIDIĘ do gierek raczej.
na początek masz tu mały teścik Proponuję zacząć od końca: "Co wybrać" I nie polecam używek z allegro. Co najwyżej nowe, z dobrego źródła.
pozdor!
ps i co ważne. Producentów kart o tej samej nazwie przysłowiowego GF` 9800 jest kilku i karty te potrafią się od siebie mocno różnić parametrami... ważne by nie tylko wybrać model karty ale i producenta. Firmy konkurują ze sobą, wkładając np pamięci zdecydowanie lepszej jakości Wszystko możesz znaleźć na tematycznych stronach. Najpierw wyszukaj najlepsze w interesującym cię przedziale cenowym, potem zobacz którego producenta wybrać
edit jezu jakie to było stare... weźcie to zamknijcie bo się opisałem na darmo
I szyna tej pamięci (szerokość magistrali którą komunikuje się z GPU) 128 raczej między krzaki.
- nieprawda (za przykład wezmę HD5770). Argumentem tu może też być to , że ATI pare lat temu wypuściło na rynek kartę HD2900xt z 512-bitową szyną, która była wydajnościowo słabsza od 8800GTS z szyną 192-bitów. Testy porównawcze
Przy wyborze karty graficznej kierujemy się testami wydajności, których jest masa w internecie. A później sprawdzamy ceny/szacujemy stosunek wydajności do ceny.
Cytuj:
też polecam NVIDIĘ do gierek raczej.
- Każdy interesujący się człowiek wie , że nvidia robi teraz karty drogie , i nie wyróżniają się wydajnością na tle kart ATI. Nawet tak zapowiadane "fermi" zawiodło. Aktualnie opłacalne gfy to te starsze, które staniały i mają już "następców" którzy często u nich są poprostu zmianą nazwy bądź taktowania. (np. 8800gt=9800gt)
Cytuj:
Producentów kart o tej samej nazwie przysłowiowego GF` 9800 jest kilku i karty te potrafią się od siebie mocno różnić parametrami...
/ poza kartami z fabrycznym OC , które często jest sporo droższe oraz innym chłodzeniem karty się niczym nie różnią. OC to niezbyt wiele daje. Karty można teraz podkręcać za pomocą sterowników i na to samo wychodzi, a często zaoszczędza się sporo grosza.
Nie wiem czy MRO był przekonany do swoich racji, ale nawalił sporo błędów , które mogłyby kogoś wprowadzić w błąd. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum