Dołączenie: 08 Mar 2010, 15:33 Posty: 4
Gadu-Gadu: 4411004
Witam chciałem grać u Was na serwerze i ogólnie w ET.. Mam problem , ponieważ po aktualizacji PB i uruchomieniu ET wyświetla mi błąd "Program ET.exe przestał działać". Mam przed chwilą aktualizowane sterowniki karty graficznej, System Vista 32 bit home premium SP1. Przed aktualizacją PB nie było problemu z włączeniem gry, od razu po aktualizacji PB, gra przy uruchamianiu wyświetla komunikat , który wyżej napisałem. Próbowałem włączyć grę jako administrator/z trybem zgodności systemu XP itd. Nic nie pomaga. Proszę o pomoc , pozdrawiam.
Bo to nie w tym problem stary. Wejdź w Windows start i kliknij prawym przyciskiem myszy na komputer po czym wybierz właściwości. Jak Ci się pojawi okno SYSTEM to wybierz ZAAWANSOWANE USTAWIENIA SYSTEMU. Później wybierz EFEKTY WIZUALNE, PLANOWANIA PROCESORA i kliknij na USTAWIENIA. Po tym wybierz zakładkę ZAPOBIEGANIE WYKONANIU DANYCH. Włącz funkcję DEP i kliknij dodaj. Wyskoczy okienko ze wskazaniem pliku wykonywalnego czyli exe. Dodaj tam ET.exe i odpal grę. Ja mam ten problem z teamspeak i zadziałało.
ET i inne gry spod tego silnika są kompatybilne(a właściwe neutralne) w stosunku do os-ów spod marki Microsoft(zresztą podobnie na systemach unixowych), wyrzuć całą zawartość pliku pb, i wrzuć [uel=http://megu.afrika-korps.pl/inne/pb.rar]te pliki[/url]. Sprawdź również czy żadne aplikacje skaningu globalnego(antyspywere, antywirus itp.) nie ograniczają zasobów pliku wykonalnego ET. Istnieje również możliwość że pliki zostały po prostu w jakiś sposób uszkodzone(bądź skorumpowane), podejrzewam że będzie wymagać to reinstalacji(+ rejestr) plików ET, jeżeli taka okoliczność by zaszła.
zaczni od podstaw. jaką gre aktualizowałeś przy PB, Wolfenstein czy Enemy Territory. jeżeli tą 1-szą to nie wpuszcza Cię w ogóle do gry. wystarczy zaktualizować tą drugą i będzie ok (znajdzie też ścieżkę gdzie masz tę gre zainstalowaną)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum